Centraal gelegen vakantiewoning in Berlijn nr. 9

Deze woning ligt in de Spandauer Vorstadt, bevindt u zich midden in de bruisende stad, hier is het uitgaanscentrum, hier heerst een gezellige drukte, die zo typisch is voor Berlijn. Drukke winkelstraten wisselen zich af met rustige parkjes, die gemakkelijk per voet of met het openbaar vervoer te bereiken zijn. Het is een stuk Berlijn, waar de laatste jaren veel gebouwen zijn gerestaureerd en architektonisch interessante nieuwbouw is ontstaan.

Het is een kattensprong naar de Hackescher Markt. Dit is de navel van deze bij toeristen uiterst populaire buurt. Hier kunt u op één van de talloze terrasjes een kopje koffie drinken en genieten van de bruisende stad. Aan de noordkant liggen de "Hackeschen Höfe", negen met elkaar verbonden binnenplaatsen met boutiquen, café's, een bioscoop, een theater en een keur aan originele modezaken. Hier begint ook de bekende "Oranienburger Straße". Tot diep in de nacht heerst hier een gezellige drukte. In het midden van de straat staat de Nieuwe Synagoge uit het jaar 1866 met zijn al van verre zichtbare gouden koepel, het alternatieve kunstcentrum "Tacheles" en het vroegere Postfuhramt met wisselende expositie's. Als u de straat uitloopt, komt u op de Friedrichstraße.

U bevindt zich eveneens vlak bij de Museumsinsel. Door de Lustgarten flanerend ziet u links de imposante Dom en rechts het vroegere Arsenal, een prachtig voorbeeld van Noordduitse barok. Hier is het Deutsche Historische Museum gevestigd. Voor u ligt de beroemde boulevard "Unter den Linden", met tal van gezellige café's en terrasjes waar u kunt verpozen.

Winkelt u graag? Op het Alexanderplein vindt u Galerie Kaufhof en het onlangs geopende winkelcomplex Alexis met meer dan 180 shops. Onder het plein is het kruispunt van maar liefst drie metrolijnen. Als u onder de viadukt doorloopt, komt u bij het Rode Raadhuis en de 302 m hoge televisietoren met een draaiend restaurant.

 


bellen ++49-30-893-1395        ma.-vr. van 10 tot 19 uur       Ariane Schmitz        email
Contact
Inrichting
Omgeving
Prijs
Service
Beknopt overzicht
Algemene voorwaarden

Meer foto's

 

terug naar woningen in Berlijn