Vakantieflat in Berlijn Friedrichhain nr.11

Dit appartement ligt dicht bij het S-Bahnstation Jannowitz Brücke en het metrostation Strausberger Platz. U vindt in de direkte omgeving allerlei gezellige winkels met interessante kleding, tassen en schoeisel. Na het winkelen kunt u in diverse restauranten en bars verpozen. Bezoekt u eens Café Moskau met zijn interessante Oostduiste architectuur uit de jaren 60.

Dit gedeelte van de Karl-Marx-Allee is één groot openluchtmuseum van sociaal-realistische architectuur. het was in de jaren 50 de etalage van de de DDR, zoals de Kurfürstendamm de etalage van West-Berlijn was. De laan werd verbreed tot 90 m en er werd gebouwd in de Russische suikerbakkerstijl, die zo typerend was voor de Stalintijd. De gebouwen zijn in de jaren 90 prachtig gerestaureerd.

Na twee haltes met de metro bent u op de Alexanderplatz, kruispunt voor maar liefst 3 metrolijnen. Hier kunt u overstappen op de S-Bahn en op regiotreinen. Naast grote winkelcentra als Galerie Kaufhof en het recent geopende Alexis in Art Decostijl, met maar liefst 180 shops vindt u er de 365 m hoge televisietoren uit 1969 met een draaiend restaurant en een schitterend uitzicht, op heldere dagen zelfs over de hele stad.

Aan het zuidelijk gedeelte van het plein staat de Marienkirche uit de tweede helft van de 13e eeuw en de op één na oudste kerk van de stad. Aan de oostkant staat het Rode Raadhuis, zo genoemd vanwege de rode bakstenen. Voor het raadhuis, rondom de Neptunusbron, is in december een gezellige Kerstmarkt.

Het Nicolaiviertel, dat werd gerestaureerd ter gelegenheid van het 750-jarige bestaan van de stad in 1987 is een toeristisch trekpleister met tal van goede restauranten, café's en terrasjes.
Hier staat de oudste kerk van Berlijn, de Nicolaikirche, een ruine na de Tweede Wereldoorlog en eveneens met veel zorg gerestaureerd. De kerk is nu een museum.

 

 

bellen ++49-30-893-1395        ma.-vr. van 10 tot 19 uur       Ariane Schmitz        email
Contact
Inrichting
Omgeving
Prijs
Service
Beknopt overzicht
Algemene voorwaarden

Meer foto's

 

terug naar woningen in Berlijn