Vakantiewoning nr. 12 in Berlijn Prenzlauer Berg

Deze woning ligt in een gezellige wijk, die vooral bij de toeristen erg in trek is. Rondom de Käthe-Kollwitzplatz liggen talrijke restauranten en café's, waar tot in de late uren veel te doen is. De Schönhauser Arcaden is een groot winkelcentrum met 100 vakzaken, direkt bij de ingang van de metro en S-Bahn Schönhauser Allee. In de Rykestraße bevindt zich de pas gerestaureerde grootste synagoge van Duitsland. In deze wijk vindt u nog de sfeer van het oude Berlijn, want hier zijn weinig bommen gevallen in de Tweede Wereldoorlog. U zit drie stations met de metro van de Alexanderplatz af, het hart van Oost-Berlijn.

Na drie haltes met de metro bent u op de Alexanderplatz, kruispunt voor maar liefst 3 metrolijnen. Hier kunt u overstappen op de S-Bahn en op regiotreinen. Naast grote winkelcentra als Galerie Kaufhof, C&A, enz. en het onlangs geopende Alexis in Art Decostijl aan de oostkant van het plein, met maar liefst 180 shops vindt u op het zuidelijk deel van het plein de 365 m hoge televisietoren. Deze enorme toren bepaalt het karakter van dit plein. Het ronddraaiende restaurant mag u niet missen. In 30 minuten ziet u heel Berlijn aan u voorbijtrekken.

Naast de televisietoren staat de Marienkirche uit de tweede helft van de 13e eeuw en de op één na oudste kerk van de stad. Aan de oostkant staat het Rode Raadhuis, zo genoemd vanwege de rode bakstenen. Voor het raadhuis, rondom de Neptunusbron, is in december een grote Kerstmarkt.

Het Nicolaiviertel, dat werd gerestaureerd ter gelegenheid van het 750-jarige bestaan van de stad in 1987 is een toeristisch trekpleister met tal van goede restauranten, café's en terrasjes.
Hier staat de oudste kerk van Berlijn, de Nicolaikirche, die met veel zorg is gerestaureerd. De kerk is nu een museum.
Het Ephraim-Palais werd enkele meters van zijn oorspronkelijke plek opnieuw opgebouwd en is nu een filiaal van het Deutsche Historische Museum.


 

 

 

bellen ++49-30-893-1395        ma.-vr. van 10 tot 19 uur       Ariane Schmitz        email
Contact
Inrichting
Omgeving
Prijs
Service
Beknopt overzicht
Algemene voorwaarden

Meer foto's

 

terug naar woningen in Berlijn